Illusion XR 2020 ensimmäistä kertaa

Täysin uudenlainen virtuaalinen tapahtuma, ILLUSION XR 2020, järjestettiin perjantaina 26.6.2020 Joensuussa. Koronaviruksen vuoksi suuremmat julkiset kokoontumiset on jouduttu perumaan, mutta perjantaina nähtiin, että virtuaalisesti samassa tilassa ja samaan aikaan voi olla läsnä vaikka kuinka paljon ihmisiä. Tähän tarpeeseen antoi vastauksen ainutlaatuinen, ensimmäistä kertaa toteutettu tapahtuma.

”Olemme rakentaneet oman virtuaalisen maailmamme, jossa ihmiset voivat omien avatar-hahmojensa kanssa olla läsnä muiden ihmisten avattarien kanssa, keskustella heidän kanssaan vuorovaikutuksessa ja tutustua mielenkiintoisiin yrityksiin ja niiden messuosastoihin, kertoo Itä-Suomen Yliopiston hallinnoiman Joensuu VR LAB -hankkeen projektipäällikkö Veikko Miettinen.

”Tapahtumassa on kokeiltu ensimmäistä kertaa virtuaalimessuja, jossa alueemme yritykset esittelevät toimintaansa opastetusti luotujen 3D-mallien avulla”, jatkaa Flowenzor Oyn Timo Ruohio, yksi tapahtuman järjestäjistä. Mukana omia tuotteitaan esittelemässä ovat Process Genius Oy, Vaki Oy, SeeTrue Technologies Oy, Joensuun Botania Oy sekä 360 Finland Oy.

Itä-Suomen yliopiston kanssa tapahtumaa järjestänyt Karelia-ammattikorkeakoulun kansainvälisen Digi2Market-hankkeen projektipäällikkö Marja-Liisa Ruotsalainen kokee, että järjestäjätahojen osaamisia yhdistämällä ja rohkeilla kokeilulla ollaan päästy virtuaalitodellisuuden hyödyntämisessä edelläkävijän asemaan.

”Uudet teknologiat mahdollistavat pk-yrityksille monenlaisia visuaalisia tapoja tuoda tuotteitaan ja palveluitaan esille”, tarkentaa Ruotsalainen.

Virtuaalitodellisuuden kehitysaskeleet ovat lisänneet sen kokeilemista lukuisissa käyttötarkoituksissa eri aloilla.

”Virtuaaliteknologia kehittyy huikeaa vauhtia globaalisti ja on ilo huomata, että korkeakoulut panostavat aiheeseen”, muistuttaa Ruohio.

Lisätietoja: Timo Ruohio, Flowenzor Oy, puhelin 050 597 4330