Vesala ripotteli lisättyä todellisuutta areenakeikallaan

Kun Paula Vesala esiintyi viime viikonloppuna Helsingin areenassa, väsytti keikkaa uudenlainen mauste. Vaikka jättimäinen keikka oli artistille erityinen tapaus jo sinällään, nähtiin keikalla mielenkiintoinen AR-kokeilu, jolla yleisö pystyi muuttamaan kokemustaan.

Vesala julkaisi viikkoa ennen keikkaa sovelluksen, joka mahdollisti keikan aikana puhelimella näkyvien lisäelementtien ja puhelimesta kuuluvien äänien luonnin. Ylen mukaan Vesala perusteli kokeilua sillä, että hän halusi syventää musiikin luomaa maailmaa.

Keikan aikana puhelimen ruudulla saattoi nähdä muun muassa välkkyvää happosadetta ja värikkäitä pilviä. Kun sovelluksen avulla oli saatavilla lisättyä todellisuutta, keikan näytöt kertoivat siitä.

Vaikka yleisö keskittyikin enemmän muuhun show’hun ja yhteislauluun, piti Vesala itse kokemusta hyvänä alkuna.

– Visuaalisessa maailmassa tämä on hauska aihe tutkia. Yksinkertaisilla asioilla saa aikaan aika vaikuttavia juttuja aikaiseksi. Näitä pitää testata ja kokeilla ja sitten vaan oppia lisää. Tämä ei ole ainoa kerta, kun tulen käyttämään tätä, mutta jostain pitää aloittaa, Vesala kertoi Ylelle.

AR-teknologian tuominen keikkakokemukseen ei ole aivan uutta musiikkimaailmassa. Esimerkiksi Madonna esiintyi viime toukokuussa Las Vegasissa lavalla yhdessä lukuisten AR-klooniensa kanssa.

Katso kuvia Vesalan keikan lisätystä todellisuudesta Ylen uutisesta.